Category:

Date and time
Datum: 2023-04-27
We start at 18:00, and end at 20:30


Kurs i att dekorera tårtor riktigt proffsigt!

Welcome torsdagen den 27 april på en kreativ och lärande kurs om att dekorera vackra och goda tårtor. Under vägledning av Annika på Ankans Tårtverkstad lär vi oss hur man gör! Du får träna olika tekniker för att göra avancerade och uppskattade tårtor.

Annika är en återkommande och uppskattad kursledare här på Herresta, senast med en fullbokad kurs i att göra skrämmande goda halloween-cupcakes. Hon är en erfaren, professionell tårtkonstnär med fokus på både det inbjudande vackra och det riktigt goda. Nyttigheten kan möjligen ifrågasättas men absolut inte smakupplevelsen 😊.

Så här är kvällen upplagd:

När du kommer får du vid ditt bord en redan fylld tårta som du sedan själv arbetar med genom att spackla, täcka och dekorera. Vi går igenom, tränar och lär oss bl a:

 • Att använda maräng-smörkräm. Grunden för att få till en riktigt fin tårta är att att spackla tårtan med rätt teknik, till en riktigt fin finish. Efter det täcker vi tårtan med sockerpasta om man vill det.
 • Modellering – vi jobbar med sockerpasta och tränar på att modellera en figur, tex en nalle.
  Vi kikar på geléfärger, utstickare och silikonformar. Gör enklare blommor och text.
 • Du får själv designa din tårta med färg och form.

Allt som behövs för bakningen ingår. Du tar till sist med din skapelse hem för att bjuda på – om du kan hålla dig förstås! Så varmt välkommen att anmäla dig! And - if you know others who may be interested, you are welcome to spread this further.

The course includes:   

 • Guidning och instruktioner för att själv skapa din färdiga tårta
 • Alla råvaror och utrustning som behövs
 • Practical and beautiful packaging to take home what you baked
 • Space for questions
 • Recepthäfte med instruktioner att ta med hem
 • Nice togetherness in a wonderful environment

Date, time and place:

Torsdagen den 27 april kl 18.00-20.30 at Herresta Lada in Odensala. Directions can be found on Google Maps, "Herresta Lada".

Award:

995 kr/person för hela kursen, inkl tårta och råvaror.

How do I register?

You register by emailing tord@herrestalada.com. You can cancel no later than 14 days before, after which your registration is binding. Your registration is confirmed when you have swished the course fee to 0702011430 (Tord Olsson).

OBS! Antalet deltagare är begränsat till 15 personer med åldersgräns på 12 år. Så skynda dig att anmäla dig om du vill vara säker på en plats (fullbokat sist).

If you have any questions, please contact us by e-mail or by phone as above.

Warm welcome!
Tårt-Annika & Herresta team Tord & Heléne 😊

About the confectioner Annika and Ankans Tårtverkstad

Annika har drivit sitt företag Ankans Tårtverkstad i 10 år med fokus på dekorerade tårtor, allt från barnkalas till stora vackra bröllopstårtor. Allt började med ett önskemål om en Hello Kittytårta till dottern som fyllde tre. Sen tog det inte många år förrän hon jobbade på heltid med sin dröm. Helst mumsar hon i sig en morotskaka om hon får välja. Annika håller till i Bredden i Upplands Väsby där hon sedan december 2021 har sitt eget bageri och butik i nya och fräscha lokaler. Varför inte titta in en dag, eller läs vidare på hemsidan: www.ankans.se eller Instagram: @ankanstartverkstad.

I januari 2023 kommer Annika dessutom att fira 10 år som tårtbakerska och företagare! Då blir det öppet hus med tårtkalas och fina erbjudanden i hennes lokaler i Infra City. Följ henne på instagram så kommer du att se en inbjudan.