27 april: Ankans Tårtverkstad – lär dig dekorera läckra tårtor

Datum och tid
Datum: 2023-04-27
Vi startar kl: 18:00, och slutar kl: 20:30Kurs i att dekorera tårtor riktigt proffsigt!

Välkommen torsdagen den 27 april på en kreativ och lärande kurs om att dekorera vackra och goda tårtor. Under vägledning av Annika på Ankans Tårtverkstad lär vi oss hur man gör! Du får träna olika tekniker för att göra avancerade och uppskattade tårtor.

Annika är en återkommande och uppskattad kursledare här på Herresta, senast med en fullbokad kurs i att göra skrämmande goda halloween-cupcakes. Hon är en erfaren, professionell tårtkonstnär med fokus på både det inbjudande vackra och det riktigt goda. Nyttigheten kan möjligen ifrågasättas men absolut inte smakupplevelsen 😊.

Så här är kvällen upplagd:

När du kommer får du vid ditt bord en redan fylld tårta som du sedan själv arbetar med genom att spackla, täcka och dekorera. Vi går igenom, tränar och lär oss bl a:

 • Att använda maräng-smörkräm. Grunden för att få till en riktigt fin tårta är att att spackla tårtan med rätt teknik, till en riktigt fin finish. Efter det täcker vi tårtan med sockerpasta om man vill det.
 • Modellering – vi jobbar med sockerpasta och tränar på att modellera en figur, tex en nalle.
  Vi kikar på geléfärger, utstickare och silikonformar. Gör enklare blommor och text.
 • Du får själv designa din tårta med färg och form.

Allt som behövs för bakningen ingår. Du tar till sist med din skapelse hem för att bjuda på – om du kan hålla dig förstås! Så varmt välkommen att anmäla dig! Och – känner du andra som kan vara intresserade får du gärna sprida detta vidare.

I kursen ingår:   

 • Guidning och instruktioner för att själv skapa din färdiga tårta
 • Alla råvaror och utrustning som behövs
 • Praktiska och vackra förpackningar att ta hem det du bakat
 • Utrymme för frågor
 • Recepthäfte med instruktioner att ta med hem
 • Skön samvaro i härlig miljö

Datum, tid och plats:

Torsdagen den 27 april kl 18.00-20.30 på Herresta Lada i Odensala. Vägbeskrivning finner du på Google Maps, ”Herresta Lada”.

Pris:

995 kr/person för hela kursen, inkl tårta och råvaror.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att maila till tord@herrestalada.com. Du kan avboka dig senast 14 dagar före, därefter är din anmälan bindande. Din anmälan bekräftas när du swishat kursavgiften till 0702011430 (Tord Olsson).

OBS! Antalet deltagare är begränsat till 15 personer med åldersgräns på 12 år. Så skynda dig att anmäla dig om du vill vara säker på en plats (fullbokat sist).

Har du frågor, kontakta oss gärna via e-post eller per telefon enligt ovan.

Varmt välkomna!
Tårt-Annika & Herresta-teamet Tord & Heléne 😊

Om konditorn Annika och Ankans Tårtverkstad

Annika har drivit sitt företag Ankans Tårtverkstad i 10 år med fokus på dekorerade tårtor, allt från barnkalas till stora vackra bröllopstårtor. Allt började med ett önskemål om en Hello Kittytårta till dottern som fyllde tre. Sen tog det inte många år förrän hon jobbade på heltid med sin dröm. Helst mumsar hon i sig en morotskaka om hon får välja. Annika håller till i Bredden i Upplands Väsby där hon sedan december 2021 har sitt eget bageri och butik i nya och fräscha lokaler. Varför inte titta in en dag, eller läs vidare på hemsidan: www.ankans.se eller Instagram: @ankanstartverkstad.

I januari 2023 kommer Annika dessutom att fira 10 år som tårtbakerska och företagare! Då blir det öppet hus med tårtkalas och fina erbjudanden i hennes lokaler i Infra City. Följ henne på instagram så kommer du att se en inbjudan.