25 juni: Lär dig slå med lie

Date and time
Datum: 2023-06-25
We start at 09:30, and end at 17:00Liekurs – lär dig arbeta smart och effektivt med lie

Att arbeta med lie är en gammal och effektiv tradition, såväl arbetsam som skön och med tydliga meditativa inslag. Nu finns möjligheten för dig att under en heldag med Sveriges främsta proffs, få hjälp att lära dig mer om lien som redskap och hur du använder den på smartast och effektivaste sätt. Tillsammans med de erfarna lieexperterna fördjupar vi oss på allt från val av utrustning, skötsel och användning i olika sammanhang. Du kommer att få träna själv på både ängsmark och i högt gräs.

Liekursen leds av ”slåttrare” från företaget Slåttergubben. På kursen får du teoretiska kunskaper, praktisk övning och personlig feedback. Härlig gemenskap och svensk sommar ingår förstås också! Kursledarna finns tillgängliga för att svara på frågor som kan dyka upp under dagen.

På liekursen får du lära dig:

  • att montera och ställa in rätt vinklar på din knacklie
  • att knacka & bryna så att lien blir riktigt vass
  • att hantera lien säkert
  • grundläggande och effektiva slåttertekniker
  • att slå både långt och kort gräs
  • hur det slagna gräset blir en viktig resurs i din trädgård

Datum och tid – 25 juni kl 09.00-17.00

Kursen pågår under en heldag den 25 juni och kurstiden är mellan kl. 09.30-17.00. Från kl 09.00 serveras välkomstfika.

Award

Kurspriset uppgår till 2 695 kr och i priset ingår förutom alla kursmoment även för- och eftermiddagsfika samt enklare lunch, allt ekologiskt och vegetariskt.

Liar att träna på ingår i kursen. Om du hellre vill köpa en egen lie till kursen kan det göras via kontakt direkt med Slåttergubben, se kontaktuppgifter nedan. Då tar dom med sig din nya lie till kursen. Du får hjälp att montera den och kan sedan arbeta med din egen lie under hela kursdagen.

Registration

Maximalt antal deltagare på kursen uppgår till 10 personer. Anmälan sker direkt till Slåttergubben HERE. Där kan du också läsa lite mer om det praktiska kopplat till din anmälan och förstås lite mer om Slåttergubben.

Warm welcome!

hälsar Slåttergubbarna och Herresta-teamet Tord & Heléne 🌿