29 september: Lär dig ta bättre mobilbilder

Datum och tid
Datum: 2024-09-29
Vi startar kl: 13:00, och slutar kl: 17:00Fota med mobilen – bli en bättre vardagsfotograf!

Aldrig har det funnits så många fotografer som idag när smartphone har blivit allas standard-egendom. Oavsett var du är i livet finns det massor av kunskaper och tips att ta del av för att du både ska bli en vassare fotograf och en smartare administratör av alla bilder du tar.

Nu får du möjligheten att under proffsig ledning utveckla dig som fotograf i vardagslivet oavsett om det handlar om personporträtt, barn-, natur och djurfoton eller andra motiv. Kursledaren Elin Sommerfeld är sedan länge verksam som proffsfotograf, främst med inriktning på porträtt. Läs gärna mer om henne nedan.

Det finns mycket som gör skillnad i din fotografering: Exempelvis från vilket håll ljuset kommer in bäst, vilken bakgrund som bäst lyfter fram ditt motiv och vilken vinkel du väljer. Du får lära dig hur du komponerar och skapar en mer intressant bild. Kanske är du också öppen för att skapa en hel bildberättelse. Inte sällan handlar det om semester- och resebilder – här finns massor att tänka på för att få till det lilla extra och kanske även att sammanställa fotona i ett album.

Under kursen går vi igenom följande:

  • Mobilkamerans viktigaste funktioner
  • Introduktion och tips för olika typer av fotografering och motiv, både inom- och utomhus
  • Hur du använder ljuset på bästa sätt
  • Bakgrund för bättre porträttbilder
  • Enklare bildkomposition för att få dina bilder att lyfta
  • Egen praktisk träning med olika teman
  • Genomgång och lärande utifrån träningen och dina egna exempel
  • Sortering och organisering av dina foton i dator för enkel åtkomst i ditt önskade lagringsutrymme
  • Tips på smarta och kostnadsfria appar som kan göra dina foton ännu bättre
  • Du får till sist med dig Elins samlade tips i mail efter kursen

Tid och plats

Kursen hålls söndagen den 29 september kl. 13.00 – 17.00 hos oss på Herresta Lada. Och – kom ihåg att ta med dig mobilen 😊!

Pris

Priset för kursen uppgår till 895 kr per person. Under eftermiddagen ingår också kaffe/te med en sötsak.

Anmälan

Du anmäler dig via mail till tord@herrestalada.com och bekräftar din anmälan genom att swisha aktuellt kursbelopp till 0702011430 (Tord Olsson). Vi behöver din anmälan senast den 23 september.

Varmt välkommen!

Foto-Elin och Herrestateamet Tord & Heléne 🤗🌿

Mer om kursledaren Elin Sommerfeld

Elin har arbetat som fotograf i nio år och har gesällbrev i fotografi. Hon har kommit till SM-final i porträttfoto tre år i rad. Elin brinner för bilder och bildkommunikation och att skapa bilder med känsla. Elin har en studio i Täby men åker ofta ut till kunder och fotograferar. Hon fotograferar porträtt, verksamhetsbilder, fine art, barn, familjer och bröllop. Privat bor Elin i Täby med man, två barn och katt. Elin drömmer om att spendera vintern i ett varmare land, är löjligt förtjust i mintchoklad och dansar streetdance. Läs gärna mer HÄR eller på Instagram .