Om Herresta Lada

 

Herresta Lada är en genuin 1800-talsgård som är både vacker, inspirerande och avkopplande att komma till. Den ligger i ett historiskt kulturlandskap i vackra Odensala ca 4 km norr om Märsta station, 9 km från Arlanda och Sigtuna och 40 km från Stockholm och Uppsala. Gården är omgärdad av åkermark och skogsdungar med vidsträckta och natursköna vyer. Tidigare bedrevs här jordbruk och djurhållning. Idag är det ombyggt till en modern och vacker anläggning för olika verksamheter såsom:

 

Om värdparet

Vi som bor och driver Herresta Lada sedan 2012 heter Tord och Heléne. På vår inflyttningsfest sommaren 2013 överraskade vi gästerna med att också gifta oss i ladan.

När vi lämnade Stockholm hade vi länge haft en dröm att någon gång i livet prova på att bo mer lantligt. Då vi första gången besökte Herresta Lada visste vi direkt att vi hade hamnat rätt – en naturskön och rogivande plats, på landet men nära staden. Då vi båda är hängivna entreprenörer såg vi tidigt potentialen att utveckla olika verksamheter på Herresta.

Vi flyttade in i boningshuset i slutet av oktober 2012 och redan den första advent hade vi vår första julmarknad med butik, konstutställning och ekologiskt café i ladan. Och på den vägen är det!

Vår vision är att skapa en inspirerande landningsplats för ett rikare liv,
där vi:

  • berör och inspirerar till personligt växande

  • gör det med glädje och från hjärtat

  • skapar hållbar rörelse framåt. 

Vi jobbar också som seniora organisationskonsulter i Mod att Leda, med fokus på team- och ledarutveckling, se vidare www.modattleda.se. Om du som kund söker en inspirerande plats är Herresta Lada ett utmärkt alternativ att förlägga aktiviteter på, där du alltid är själv med ditt team.

Vi brinner båda för att skapa goda relationer inte bara på företag utan också privat! Bland annat är vi utbildade ledare i PREP – en forskningsbaserad kommunikationskurs för par. Vi håller regelbundet helgkurser här på Herresta Lada.