Café & Butik

 

Ekocafé & Presentbutik med konsthantverk

 

Några helger per år har vi glädjen att öppna dörrarna till vårt mysiga café med enbart hembakt och från helt ekologiska råvaror. Här kan du bland annat njuta av kladdkaka, toast eller hembakade belgiska våfflor med sylt och vispgrädde. Fasta årliga datum för caféet är sista helgen i april då konstrundan i Odensala äger rum samt advents-söndagarna i december då vi arrangerar vår årliga julmarknad.

Under de fyra adventssöndagarna i december fyller vi vår lilla och mysiga presentbutik med vackra produkter som passar som julklappar eller fina inredningsdetaljer hemma. Du kan exempelvis hitta ljus, lyktor, krukor, fågelholkar mm. I anslutning till caféet gästas vi alltid av flera olika konsthantverkare, som visar upp och säljer sina produkter.

Under konstrundan sista helgen i april har vi öppet lördag och söndag och bjuder då in olika konsthantverkare att ställa ut sina produkter i Herresta Ladas lokaler. Konstrundan är ett samarbete med ytterligare närmare 20 stationer i Odensala med omnejd där olika hantverkare öppnar upp sina hem eller lokaler för att visa upp och sälja sina produkter. Läs mer om de olika stationerna på Odensala konstrunda på https://odensala-konst-hantverk.se/. Självklart är vår butik öppen även denna helg.

Förutom under caféets fasta öppetdagar kan du alltid höra av dig om du vill titta förbi och köpa vår egenproducerade honung eller andra produkter i butiken.

Varmt välkommen att njuta av lantluften och utsikten från uteverandan under säsong, eller slå dig ner och värm dig intill vår vedeldade braskamin inne i den inbjudande ladan.

PS. Är du intresserad av att själv ställa ut och sälja dina hantverksprodukter här på Herresta Lada, eller känner du någon du tror kan vara det – hör av dig!

Nästa gång vi har öppet blir under den årliga konstrundan i Odensala, den 27-28 april 2024. Boka in en utflykt till vårt ekologiska café med butik och utställare!
Vi kommer vara en av många besöksplatser i Odensala och ha öppet kl 11.00 – 17.00 både lördag och söndag. Läs mer!

Vi ser fram emot att se er här!

Heléne & Tord (värdparet på Herresta)

 

No Events

Vad tidigare gäster sagt

Herrestas vackra lada och trädgård blev en perfekt inramning för vårt bröllop och skapade en glad, avslappnad och kärleksfull stämning

Natalii Back

Underbar plats - så nära 08 men ändå helt ute i paradiset.

Niklas Lingström

På Herresta Lada förra året. Det var en underbar tid!

Eric Basir

Vi blev otroligt trevligt bemötta när vi ”stormade” in alla 15. Mysigt fika och bästa tänkbara service!

Agneta Malmer