1 december: Kurs i julkransbindning

Date and time
Datum: 2024-12-01
Vi startar kl: 13:00, och slutar kl: 16:00



Lär dig binda dina egna vackra julkransar!

Julen närmar sig och vad kan vara mer stämningsfullt än att skapa din egen vackra julkrans? Kanske också en möjlighet att tillverka en vacker present till någon du uppskattar. På vår kurs får du lära dig allt du behöver för att binda en personlig och unik julkrans för att pryda ditt hem. Kursen leds av den erfarna och kreativa kransbindaren Mikaela Odlander som med en inspirerande pedagogik hjälper dig hitta ditt eget uttryck.

Vad du kommer att lära dig

  • Grundläggande tekniker: Vi går igenom de grundläggande teknikerna för att binda en krans och visar exempel på olika stilar att inspireras av.
  • Materialval: Lär dig vilka material som passar bäst för julkransar och hur du kombinerar dem för att skapa en harmonisk och vacker krans.
  • Dekoration: Upptäck olika sätt att dekorera din krans med band, kottar, bär och andra juliga detaljer.

Where and when

Kursen genomförs hos oss på Herresta Lada i Odensala, mitt emellan Stockholm och Uppsala. Vi samlas söndagen den 1 december kl 13.00 – 16.00. Under passet har vi en kort paus där vi bjuder på glögg och pepparkakor.

Price and registration

Priset för kursen är 895 kr/person. Allt material som du behöver för att tillverka din krans ingår i kurspriset, så det enda du behöver ta med dig (förutom en sekatör) är din nyfikenhet, kreativitet och julstämning. Enbart värdet på materialet för en krans uppgår till ca 400 kr.

För att säkerställa att alla deltagare får möjlighet till personlig handledning och stöd begränsar vi antalet deltagare på denna kurs, så se till att anmäla dig i god tid för att garantera din plats. Passa gärna på att ta med dig en god vän, familjemedlem eller arbetskamrat och skapa kul minnen tillsammans medan ni binder era egna julkransar. Du anmäler dig genom att maila tord@herrestalada.com, och din anmälan bekräftas när du betalt kursbeloppet via Swish till 0702011430 (Tord Olsson) Hersta Lada.

Tag med dig din egen sekatör och din nyfikna inställning! Oömma kläder rekommenderas också.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en kreativ och mysig kurs i julkransbindning tillsammans med ett härligt gäng av likasinnade!

Hälsningar Krans-Mikaela 🍂 och Herrestateamet Tord & Heléne 🎅🏼🤶🏼

Mer om kursledaren

Mikaela Odlander har sysslat med hantverk under hela sitt liv. När hon själv gick en liknande kurs som den här fick hon för många år sedan upp ögonen för just blomsterbindning och har efter detta fortsatt att vidareutbilda sig inom området. Hon håller kurser i allt från bukettbindning till bordsarrangemang och kransbindning och är flitigt anlitad när det kommer till blomsterarrangemang till evenemang som bröllop och begravningar. ”Att binda blommor kräver en viss teknisk grundkunskap men när du väl har den finns det inget annat än din fantasi som sätter gränser för vad mycket spännande du kan skapa!” hälsar Mikaela. Titta gärna in på @marrymebymela på Instagram.