18 september: Filosofiska kvällssamtal om MENING, LIV & LUST! FULLBOKAT

Datum och tid
Datum: 2024-09-18 - 2025-01-15
Vi startar kl: 18:30, och slutar kl: 21:00Varmt välkommen i höst till en ny omgång öppensinnade samtalskvällar, kopplat till dom tidlösa och stora livsfrågorna – existentiella filosofiska samtal om det som berör oss mest i livet. Aktiviteten är en del i Herresta Ladas att bidra till ett meningsfullare och rikare liv tillsammans.

Mycket av det vi är en del av i samhället är starkt påverkat utifrån (t ex reklam, livsstilstrender, förväntningar mm). Ofta handlar det om hur vi borde leva och vad vi ska göra eller tänka. Inte alltid ifrågasätter vi informationen vi möter eller förstår fullt ut hur vi påverkas. Att vända på frågan och titta på sig själv blir då allt viktigare. Vad är egentligen viktigt för mig, hur vill jag leva, vem är jag och vad skapar mening och glädje för mig?

Låt oss ta hjälp av olika filosofiska tänkare genom historien för att tillsammans utforska de stora och klassiska livsfrågorna. Under åtta tillfällen under hösten och våren kommer Tord introducera ett tema per kväll utifrån olika filosofers perspektiv. Därefter har vi öppna samtal i olika former för att utforska vad det kan betyda för våra liv idag och för mig själv i mitt nuläge och framåt. Och då tänker vi samtal som är prestigelösa, öppna och nyfikna. Tanken är inte att argumentera eller debattera utan att verkligen nyfiket utforska oss själva för att hitta mer inspiration och lust till livet. Förhoppningsvis lär vi oss även mer om oss själva och av varandra.

Inga förkunskaper krävs och det är öppet för alla. Vi vill även betona att vi är partipolitiskt och religiöst obundna.

Datum och teman

Från och med 18 september kör vi igång och träffas på Herresta Lada en gång i månaden med följande teman under hösten;

  • Vad är ett rikt och meningsfullt liv, 18 september
  • Oro och ovisshet, 23 oktober
  • Val, beslut och ansvar, 20 november
  • Vänskap, relationer och kärlek, 15 januari 2025

Varje tillfälle startar kl. 18.30 och håller på till kl. 21.00 (första tillfället kan vara något förlängt för att introducera samtalsformerna).

Pris och anmälan – FULLBOKAT med väntelista

Minimiantalet deltagare är 6, maxantalet 12. Du anmäler dig till alla fyra tillfällen, då vi tänker oss en sluten grupp. Priset är totalt 1 500 kr (4 tillfällen) och då ingår även fika med kvällsmacka vid varje tillfälle.

Höstens samtalsomgång är fullbokad men du kan sätta upp dig på väntelista (vid avhopp) och/eller anmäla dig till nästa kursstart den 4 februari 2025.  

Skicka din anmälan till tord@herrestalada.com. Eller återkom om du har frågor eller funderingar, du når Tord Olsson även på 070-201 14 30.

Varmt välkommen!

Filosofi-Tord 😊

Om samtalsledaren Tord Olsson

Tord Olsson på Herresta Lada, som kommer att leda samtalen, har tidigare läst existentiell filosofi på Södertörns Högskola, och där utforskat de klassiska filosofernas syn på våra vanligaste livsfrågor. Han har även deltagit på samtal vid Existentiellt Forum med Ann Lagerström som handledare. Filosofiska rummet i radions P1 är regelbundet i hans hörlurar och han är löpande aktiv i SSFP (Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis). Tord är också en van samtalsledare och certifierad coach.

Tord bor och driver också kurs- och konferensgården Herresta Lada tillsammans med sin partner Heléne. Dom verkar för att skapa en trivsam mötesplats där vi träffas i öppenhet och nyfikenhet, där vi berör det viktiga i livet och där vi stödjer och inspirerar varandra att växa och må bra som människor.