22 september: Lär dig baka den perfekta pizzan

Datum och tid
Datum: 2024-09-22
Vi startar kl: 15:00, och slutar kl: 19:00Hemligheten bakom den perfekta pizzadegen – En exklusiv kurs i pizzabakning
Att laga en god pizza är väl ingen konst kan man kanske tycka? Men utifrån olika erfarenheter av att försöka har vi kanske upplevt att det inte är så lätt att få till den där perfekta pizza-skapelsen som på fina restaurangen, en som både upplevs, smakar och ser fantastisk ut.

Nu får du tillfälle att lära dig under proffsig ledning att skapa de läckraste av pizzor. Och alla kan lära sig att bli stolta pizzabagare med dessa enkla men smarta knep. Med hjälp av de italienska kocken Lorenzo Biacchi kommer vi få ta del av flera avgörande italienska hemligheter bakom skapandet av de perfekta pizzorna. Kursen innehåller följande:

  • Att skapa den perfekta grunden i form av olika ingredienser och arbetsmoment för att ta fram surdegen. En deg som är krispig på utsidan, och samtidigt mjuk och luftig på insidan och där man känner smaken på degen
  • Att skapa en egen läcker och samtidigt enkel tomatsås
  • Att testa olika kombinationer av läckra toppings – i lagom mängder
  • Att arbeta med olika fokus rörande exempelvis näringsämnen, surdegsalternativ, temperaturer, jäsningsprocesser och balanser mellan olika ingredienser
  • Att förstå tillagningsprocessen under tiden i ugnen
  • Att rikligt avsmaka olika pizzor tillsammans, under trivsamma former

Allt som behövs för kursen och tillagningen ingår, såsom alla råvaror, tillagningsverktyg mm. Du behöver själv ta med förkläde och anteckningsbok. Vill man ha annan dryck än bordsvatten till avsmakningen kommer det att finnas italiensk öl och vin eller läsk och mineralvatten att köpa till.

Med den grund och erfarenhet du kommer att få av kursen och kursledarna har du också lättare att själv våga experimentera mer framåt med olika mjölsorter, toppings, kryddor mm. Med dig hem får du förstås recept på surdeg och tomatsås samt förslag på olika goda kombinationer av toppings.

Passa på att ta med en god vän eller tipsa gärna andra intresserade. Kockarna arbetar också regelbundet med arbetsgrupper så är du intresserad av att ha ett företagsevent på detta tema – hör av dig.

När
Kursen hålls söndagen den 22 september mellan kl 15.00-19.00, där de första 2 timmarna handlar om tillagningsprocesserna. De sista 2 timmarna är det riklig provsmakning, frågestund och skön samvaro tillsammans. Här har du möjlighet att ställa alla dina frågor till kockarna och själv dela med dig av både positiva och negativa erfarenheter med ditt pizzabakande.

Var
Kursen hålls på vår charmiga kursgård Herresta Lada, 4 km norr om Märsta station. Taxi eller hämtning kan bokas från stationen.

Pris och anmälan
Priset för kursen är 1 095 kr/person. Anmälan sker genom epost till tord@herrestalada.com samt bekräftelse genom inbetalning av kursavgiften till Swish 0702011430 (Tord Olsson).
Deltagarantalet är maximerat till 15 personer. Senast var denna uppskattade kurs överbokad.

Varmt välkomna hälsar pizza-Lorenzo & Herresta-teamet Tord och Heléne

Kort om pizza-kocken Lorenzo Biacci
Lorenzo kommer från Parma och har arbetat med italienska delikatesser och matlagning i flera länder under mer än 10 år. Han älskar att lyfta sina lokala mattraditioner och matkvalitet på de platser han verkar.