I går hade vi besök av två spännande politiker från Knivsta, båda djupt engagerade i framtidens hållbara samhälle. Extra kul att dom representerar C och M vilket för mig var mer ovanligt (när det gäller hållbarhetsfrågor). Vi konstaterade att det finns så många orosmoln som successivt tornar upp sig kopplat till bl a hållbar livsmedelsförsörjning, hälsa, ekonomi och trygghet. Med snabbt krympande åkerarealer, ökad befolkning, hårt belånade hushåll, skakiga ekonomier, kemikaliespridning och andra utmanande hållbarhetsfrågor finns det skäl att fundera över den omställning vi kommer att stå inför.

TimeforchangeDet är ju omöjligt att hela tiden ha tillväxt på en ändlig planet.

För att hålla humör och engagemang uppe pratade vi också om vilka möjligheter vi själva har att påverka egna försörjningsmöjligheter. Båda dessa herrar har egna gårdar med stark grad av självförsörjning. Det känns därför spännande att själv bo på landet och successivt lära mer om odling, djurskötsel, energiomställning och att skapa flera olika alternativa inkomstkällor.

Ett tips om du vill veta mera om den omställning vi måste göra, är att lyssna på miljöprofessor Johan Rockströms sommarprat. Så bra!