26 feb + 1 mars 2024: Ölbryggarskola

Datum och tid
Datum: 2024-03-01
Vi startar kl: 19:00, och slutar kl: 22:00Lär dig av ett proffs att själv enkelt brygga gott öl hemma!

Under professionell vägledning får du på vår ölbryggarskola lära dig grunderna i att brygga eget öl. Något du sedan kan fortsätta göra hemma i ditt egna kök med gott resultat!

Vår populäre och mångfalt prisbelönade ölbryggare Bosse Eriksson kommer nu inte enbart att bjuda in till ölprovning på Herresta Lada, utan också lära ut HUR han skapar sina fantastiska ölsorter. År efter år vinner han medaljer av ädlaste valör i tuff konkurrens på Belgo SM, dvs Svenska Mästerskapen i Belgisk ölbryggning.

Hur är kursen upplagd?

Kursen är uppdelad i tre steg varav du är med på de två viktiga:

 1. Ölbryggning
  Kvällen den 26 februari 2024 träffas vi för att tillsammans genomföra alla moment som hör ölbryggning till. Du kommer också att få dokumentation om processen att ta med dig hem.
 2. Jäsning
  Ölen får sedan på egen hand utvecklas till sin slutliga smak under de kommande dagarna.
 3. Avslutande moment och gemensam avsmakning
  Kvällen den 1 mars 2024 träffas vi igen för kolsyrning, tappning och slutligen avsmakning. Plus att det förstås är öppet för frågestund och skönt umgänge tillsammans. Snacks finns framdukat!

Vad händer under kvällarna?

Inledande kvällen

 • Introduktion om utrustning, råvaror och process
 • Arbete steg för steg med själva bryggningen, 2 olika ölsorter bryggs med olika råvaror
 • Avrundning med nästa steg och frågor

Avslutande kvällen 

 • Avslutande arbete med kolsyrning och tappning
 • Gemensam provsmakning och jämförelser av brygderna
 • Inspiration och lärande om provsmakning
 • Utrymme för frågor

Alla råvaror ingår och all nödvändig utrustning finns på plats. Du behöver inte ta med någonting själv. Du får med dig hem följande kompletta utrustning till ett värde av mer än 500 kr:

 • Jäshink med tappkran
 • Spraymalt
 • Alkoholmätare
 • Jäsrör med packning
 • Humle
 • Jäst

För vem?

För dig som älskar öl och är nyfiken på hur du själv kan bli en duktig ölbryggare även om du är nybörjare. Möjligheten finns att du upptäcker en ny och uppskattad hobby! Och kanske är ni ett kompisgäng eller arbetslag som vill utforska detta tillsammans? Oavsett kommer du här att träffa likasinnade som är nyfikna på samma sak som du.

Datum och tider

Kursen genomförs här på Herresta Lada följande datum och tider:

 • Tillfälle 1: 26 februari 2024, kl 18.00-21.00
 • Tillfälle 2: 1 mars 2024, kl 19.00-22.00

Priser och anmälan

Priset är 1 795 kr per person. Om du önskar hämtning och lämning från Märsta station tillkommer 100 kr/tillfälle – meddelas i förväg.
Din anmälan gör du via e-post till tord@herrestalada.com och din anmälan bekräftas när inbetalning registrerats på Swish: 0702011430 (Tord Olsson). Eventuell avanmälan behöver ske senast 7 dagar före första kvällens starttid, därefter är anmälan bindande.

Frågor?

Om du har frågor kontakta gärna Tord på: tord@herrestalada.com eller på tel. 070-201 14 30.

Varmt välkomna!

ÖL-Bosse och Herresta teamet Tord & Heléne 🍺

Kort om Bosse Eriksson                                                   

Bosse har ett långt och brinnande intresse för öl. Han har själv bryggt öl sedan 2008 och provat flertalet olika sorter i sitt microbryggeri, t ex Ale, ESB, lager, belgisk öl (Leffe blond, Leffe brun, Saison, Trippel, qvadruppel m fl). Det startade med en ambition att själv producera öl som är bättre än det som finns att köpa i handeln. Målet är inte att bli kommersiell utan att ha det som en aktiv hobby. Den öl han tar fram kommer därför aldrig att kunna köpas på Systembolaget har han alltid sagt, men han finns regelbundet med i specialsortimentet. Till vardags driver han Evigheten Begravningsbyrå i Märsta, Sigtuna och flera andra kringliggande kommuner.