7-11 feb: Antiinflammatorisk Matlagning – Vinterretreat

Datum och tid
Datum: 2024-02-07 - 2024-02-11
Vi startar kl: 15:00, och slutar kl: 13:30En härlig start på det nya året!

Kom på en 4-dagars vinterretreat på Herresta Lada och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. Mycket kunniga Maria Mickelsbacka delar med sig av sin egen 40-åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat!

Under fyra dagar lagar vi massor av mat, bakar, picklar och fermenterar, allt enligt de antiinflammatoriska principerna. Huvudfokus kommer att ligga på vegetabiliska alternativ, ev blir det fisk någon dag.

För vem?

Kursen passar ALLA som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten.

Du kan vara nybörjare – då kommer du att få med dig många nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare. Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser programmet ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper.

Varje dag finns utrymme för ett visst antal personer att ansvara för att måltiden blir klar. Övriga har då paus och kan vila, promenera eller det man behöver. Maria kommer också att själv demonstrera vissa måltider tillsammans med sitt team i köket.
Har du extra energi och vill lära mer kan du givetvis också ge en extra hjälpande hand i köket eller bara vara med som åskådare. Maria kommer att leda och delta i köksarbetet under samtliga pass.

Dagliga övningar i mindfulness, avslappning och även fördjupning i hur den nya kosten kan bli hållbar i längden.

Måste jag avstå från något på kursen?
Ja, tobak och alkohol passar inte på den här kursen. Vi kommer också att stänga av våra mobiler helt under alla inplanerade pass i programmet. Kaffe – om du vet med dig att du behöver kaffe så rekommenderar Maria att inte sluta med detta under kursen.

När och var? 

Vinterretreaten startar på Herresta Lada onsdagen den 7 februari kl. 15.00 med fika. Kursen avslutas söndag den 11 februari kl 12.00 med gemensam enklare lunch.

Du bor i huvudbyggnadens mysiga övervåning i delat dubbelrum. Rummen är luftiga och fräscha och man delar på duschar och toaletter.

Mer information och anmälan

För mer information, pris och anmälan se Maria Mickelsbackas egen hemsida:  LÄS MERA.

VARMT VÄLKOMMEN hälsar Maria och Herresta-teamet Tord & Heléne 🍒🥑🥦🍇

Om Maria

Maria är diplomerad kostrådgivare och specialiserar sig på antiinflammatorisk kost. Hon hade själv hormonella obalanser i 20 års åldern vilket ledde till bl.a. oförklarlig viktuppgång och att mensen försvann. Detta öppnade dörren till naturlig kost och näringslära som läkte problemen på 6 månader.

Idag träffar hon kursdeltagare och klienter som har olika inflammationssymptom i kroppen och lär dom att ställa om sin kost och ändra livsstil.

Marias fokus är alltid att stärka upp och äta mer av det som minskar inflammationen istället för att fastna i allt det man inte får äta. Det ger fina resultat med symptomlindring och läkning inifrån. Just det önskar hon alla.