4 februari: Vinprovning – Först ut Italien

Datum och tid
Datum: 2022-02-04
Vi startar kl: 19:00, och slutar kl: 22:00Nu startar vinprovningar i ladan – först ut är Italien med Valpolicella

Vin i lagom mängd hör verkligen till livets goda, och ett gott liv tycker vi är härligt här på Herresta Lada. Vi har glädjen att välkomna Sommelieren Annelie Bobinger hit till oss för att under flera tillfällen framöver guida oss i vinets förlovade land. Annelie har lång erfarenhet av att hålla i vinprovningar och gedigen kunskap kring att kombinera mat och vin.

”För mig är vin mer än bara dryck; det handlar om traditioner, historia och vinmakarens egna tankar och idéer. Det är det som gör det så fascinerande med vin!”,
säger Annelie.

Som start på vinprovarserien tänker vi oss ett mustigt och gott vintertema, och då passar viner från det klassiska Valpolicella-området perfekt. Det är ett distrikt som främst omfattar vinmärkena Amarone och Ripasso. Namnet Valpolicella anses härstamma från latinets ”dalen för dryckeskällare”. Här på Herresta Lada siktar vi på att skapa en härlig inramning som gör kvällen till en skön helhetsupplevelse.

Följande ingår under kvällen:

  • Provsmakning av 4 goda vinsorter utifrån kvällens tema; tre röda och ett vitt vin
  • Mustig tomatsoppa med bröd (tillkommit 😊  )
  • Lättare italieninspirerade tilltugg att kombinera med vinerna
  • Introduktion, vägledning och inspiration från Annelie under vinprovningen
  • Gott om utrymme för samtal, frågor och tips när vi nu har en expert på plats
  • Skön samvaro i trivsam miljö
  • Försäljning av kvällens viner på glas efter provningen

Datum, tid och plats

Fredagen den 4 feb kl. 19.00 till ca kl 22.00. Och vill man stanna kvar en stund kan man göra det, till senast 23.00. Arrangemanget äger rum på Herresta Lada i Odensala.

Pris

Du betalar 695 kr för hela kvällen. Deltagarantalet är begränsat till 30 personer.

Så här anmäler du dig

Vi behöver ha in din anmälan senast den 30 januari. Anmälan kan enkelt göras via mail till tord@herrestalada.com. Du bekräftar sedan din anmälan genom att swisha in det aktuella beloppet till 0702011430 (Tord Olsson).

Passa på att bjuda med dig goda vänner, familjemedlemmar eller släktingar du inte hunnit träffa under pandemitiden för att ses och ha kul ihop vid bordet. Eller bjud kanske in ditt arbetslag på jobbet. Kanske kan det också vara en perfekt julklapp till dig själv eller en vän?

Varmt välkommen att med ett öppet och nyfiket sinne utforska och njuta av de goda vinerna!

Annelie med Herresta teamet Tord & Heléne