28 november: Lär dig baka nyttigt och gott julgodis – utan vitt socker

Datum och tid
Datum: 2023-11-28
Vi startar kl: 18:00, och slutar kl: 20:30



Näringsrikt och supergott julgodis – är det möjligt?

Tisdagen den 28 november gästas vi på Herresta Lada igen av den professionella och populära konditorn inom raw och nyttig bakning, Viktoriia Rumiantseva från S-Foodies Uppsala. Viktoriia kommer den 17 augusti i år ut med en bok på förlaget Polaris Fakta med namnet ”Råsöt”.

Denna gång är temat julfirande och allt vad den kan innebära i form av sötsaker – men nu utan dåligt samvete. Skapa ditt eget julgodis som hela familjen kan älska, utifrån traditionella smaker med en twist. Allt under inspirerande ledning av Viktoriia.

Under kvällen guidar hon oss i hur vi kan tillverka efterrätter, bakelser och andra sötsaker – allt är växtbaserat och utan både ägg, mejerivaror, vitt socker, gluten eller onödiga tillsatser – men ändå fantastiskt gott! Man kan inte ens förstå att de är nyttiga.

Allt som behövs för bakningen ingår. Vill du kan du ta förstås med dina skapelser hem – om du kan hålla dig! Så varmt välkommen att anmäla dig, och känner du andra som kan vara intresserade får du gärna sprida detta vidare.

I kursen ingår:   

  • Guidning och instruktioner för att själv baka alla läckerheter
  • Alla råvaror som behövs
  • Praktiska och vackra förpackningar att ta hem det du bakat
  • Utrymme för frågor
  • Recepthäfte att ta hem med allt vi skapat
  • Skön samvaro i härlig miljö

Datum och plats:

Tisdag den 28 november kl 18.00 – 20.30 på Herresta Lada i Odensala. Vägbeskrivning finner du på Google Maps, Herresta Lada.

Pris:

495 kr/person.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att maila till tord@herrestalada.com. Du kan avboka dig senast 14 dagar före, därefter är din anmälan bindande. Din anmälan bekräftas genom att swisha kursavgiften till 0702011430 (Tord Olsson). OBS! Antalet deltagare är begränsat till 20.

Har du frågor, kontakta oss gärna via e-post eller per telefon enligt ovan.

Varmt välkomna!
Konditorn Viktoriia & Herresta-teamet Tord & Heléne 😊

Om konditorn Viktoriia Rumiantseva

Jag har alltid älskat att baka! Vid någon tidpunkt blev jag fascinerad av hälsomat och undrade: Kan goda desserter ändå vara en del av dieten om man väljer att äta något bättre? Det visade sig att det går så länge som ingredienserna är ”de rätta”. Och det bästa av allt – det finns inga begränsningar! Nästintill alla desserter kan återskapas i en whole-food-variant som är minst lika god. Jag startade företaget S-Foodies eftersom jag tror att maten är själva essensen i hur vi mår. Jag vill skapa tårtor som gör att vi känner oss bättre. Jag har också nyligen utkommit med en receptbok med titeln ”Rå Söt”. Läs mer om mig: www.sfoodies.se, Instagram: @sfoodies, Facebook: @sfoodiesuppsala