27 oktober: Antiinflammatorisk Matlagning

Datum och tid
Datum: 2024-10-27
Vi startar kl: 10:00, och slutar kl: 17:30Tema: Enkelt och lättlagat!

Maria Mickelsbacka delar med sig av sin 40 åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk kost. Välkommen att göra en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten!
Under dagen lagar vi välsmakande, enkla antiinflammatoriska rätter som du kan använda i din vardag. Fokus ligger på vegetabiliska alternativ för att utöka det som de goda tarmbakterierna mår bäst av: fibrer och resistent stärkelse.

Passar den här kursen mig?

Kursen passar ALLA som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten.
Du kan vara nybörjare – då kommer du att få med dig nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare.

Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser dagen ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper med ansvar för del av måltiden. Vi dukar upp en buffé såväl till lunch och middag.

Det blir både varma och kalla rätter samt dressingar och dipper som förhöjer tallriken.

Det kommer finnas paus och tid för promenad i den vackra omgivningen under dagen

Något att tänka på inför kursdagen

Vi kommer att stänga av våra mobiler under dagen. Kaffe kommer ej att erbjudas. Däremot kan du tillaga det själv om du behöver. Te finns i olika smaker.

Preliminärt program

  • 10.00 Välkomna + introduktion
  • 10.30 Förberedelse lunch
  • 12.00  Lunch och paus
  • 13.15 Testund med frågor
  • 14.00 Förberedelse middag
  • 16.00 Middag
  • 17.30 Dagen avslutas

Beroende på antalet deltagare kan programmet komma att justeras något. Du får med recepten i handen så du kan fortsätta laga hemma.

När och var?

Kursen hålls på Herresta Lada söndagen den 27 oktober kl 10.00 – 17.30.

Pris och anmälan

Priset för heldagen är 1 350 kr inklusive den ekologiska antiinflammatoriska buffén både till lunch och middag.

För mer information och anmälan se Maria Mickelsbackas egen hemsida HÄR.

VARMT VÄLKOMMEN hälsar Maria och Herresta-teamet Tord & Heléne 🥦🌿🥕

Om Maria

Maria är diplomerad kostrådgivare och specialiserar sig på antiinflammatorisk kost. Hon hade själv hormonella obalanser i 20 års åldern vilket ledde till bl.a. oförklarlig viktuppgång och att mensen försvann. Detta öppnade dörren till naturlig kost och näringslära som läkte problemen på 6 månader.

Idag träffar hon kursdeltagare och klienter som har olika inflammationssymptom i kroppen och lär dom att ställa om sin kost och ändra livsstil.

Marias fokus är alltid att stärka upp och äta mer av det som minskar inflammationen istället för att fastna i allt det man inte får äta. Det ger fina resultat med symptomlindring och läkning inifrån. Just det önskar hon alla.