25 mars: Smaka på en kultur – Italien!

Datum och tid
Datum: 2022-03-25
Vi startar kl: 17:30, och slutar kl: 22:00Mat- och kulturafton med Lorenzo från matmeckat Parma

Vi fortsätter nu på vårt inslagna internationella tema ”Smaka på en kultur” här på Herresta lada med Italien som nästa anhalt. Denna kväll fylls med härlig italiensk matlagning och skön inramning. Vi kommer utöver en matlagningskurs och en fantastisk måltid även få inspel och samtala om matkultur m m i landet i syd.

Lorenzo Biacchi är uppvuxen i matregionen Parma i norra Italien och flyttade till Sverige som 20-åring. Regelbundet besöker han sitt hemland och familj som arbetar med kvalitetsmat i olika former. Vi kommer tillsammans med Lorenzo att laga en välkomponerad helhetsmeny med många rätter. De läckra recepten är hämtade från italienska familjetraditioner i regionen. Lorenzo kommer också att dela med sig om den italienska kulturen.

Följande ingår under kvällen:

  • Fräscha råvaror till all mat i förberedda matstationer
  • Matlagningskurs med ca 10 rätter, inklusive att tillverka egen pasta
  • Vägledning och stöd från Lorenzo under hela processen
  • En middag av högsta restaurangklass
  • Kopior på alla recept att ta med hem
  • Olika inspel om kultur- och värderingsskillnader, och efterföljande samtal
  • Skön samvaro i trivsam miljö

Datum, tid och plats

Fredagen den 25 mars, med start kl. 17.30. Vi inleder med en färdig bricka med ost och skinkor från Parma. “Planera, laga, äta, prata” rullar sedan successivt på fram till ca. kl. 22.00. Och vill man stanna kvar, till senast kl 23.00, får man gärna det. Arrangemanget äger rum på Herresta Lada i Odensala.

Pris

Du betalar 1 195 kr per person. Då ingår råvaror, matlagningskurs, restaurangmåltid och kultursamtal. Deltagarantalet är begränsat till 25 personer.

Hur anmäler jag mig?

Vi behöver din anmälan senast den 18 mars. Den kan enkelt göras via mail till tord@herrestalada.com. Du bekräftar sedan din anmälan genom att swisha in det aktuella beloppet till 0702011430 (Tord Olsson).

Passa på att bjuda med dig goda vänner, familjemedlemmar eller släktingar du inte hunnit träffa under pandemitiden för att ses och ha kul ihop i matlaget. Eller bjud kanske in ditt arbetslag på jobbet.

Varmt välkommen med ett öppet och nyfiket sinne för att smaka på en annan spännande världskultur!

Lorenzo med Herresta teamet Tord & Heléne