24 maj: Lär dig grilla japanskt!

Datum och tid
Datum: 2024-05-24
Vi startar kl: 18:30, och slutar kl: 22:00En Japan-inspirerad grillafton – lär dig grilla med nya smakupplevelser!

Grillning är ju sedan länge en av våra mest uppskattade sommaraktiviteter och umgängesformer. Kom och låt dig inspireras inför sommarens grillkvällar genom att lära dig grilla spännande och läckra recept med inspiration och kryddningar från Japan!

Under denna kväll får du ta del av japanska grillknep och lära dig laga flera goda rätter. Kvällen leds av japansk-ättade Taeko Östergren Cedermark. Hon kommer att berätta om råvarorna och guida oss i hur vi enkelt kan förbereda och sedan grilla de spännande rätterna tillsammans. Vi kommer att tillaga ca 6 olika rätter och efteråt förstås provsmaka dem tillsammans.

Kvällens meny*

Du kommer att förbereda, grilla och provsmaka:

  • Yakitori (kycklingspett, 3 olika utföranden)
  • Grillad tofu
  • Folieinbakad lax med svamp
  • Baconlindade vattenkastanjer i folie
  • Aubergine i soyaingefära
  • Yakionigiri (grillade risbollar)

*Mindre justeringar kan förekomma.

Till rätterna kommer vi att förbereda Sobanudel-sallad & glasnudelsallad med sesamdressing. När du kommer får du också smaka japanska välkomstsnacks. När det gäller drycker serverar vi förstås Mugicha, kallt havre-te som är en klassisk japansk sommardryck. Vill du handla i baren kommer det att erbjudas japansk öl eller andra passande vinsorter.

Tid och plats

Grillaftonen sker på Herresta Lada fredagen den 24 maj kl. 18.30 – 22.00  och leds av Taeko Östergren Cedermark.

Pris

Du betalar 995 kr för hela kvällen. Alla råvaror ingår och ett recepthäfte med allt vi tillagar. Vi står förstås också med grillar och grillkol.

Tag med dig ett eget förkläde, i övrigt ingår allt som behövs.

Anmälan

Deltagarantalet är begränsat till 16 personer. Du anmäler ditt intresse senast den 19 maj genom att maila tord@herrestalada.com. Din anmälan bekräftas genom insättning av beloppet via Swish till 0702011430 (Tord Olsson). Passa på att ta med dig en vän, släkting eller arbetskamrat.

Möjligheten finns även att boka in detta event med din arbetsgrupp från jobbet.

Varmt välkommen att inspireras av det japanska grillköket!

Grill-Taeko & Herrestateamet Tord & Heléne 🔥