23 september: Vinprovning – Tema Frankrike

Datum och tid
Datum: 2022-09-23
Vi startar kl: 19:00, och slutar kl: 22:00Följ med oss på en upptäcktsresa i vinets kanske största hemland!

Gott vin i lagom mängd hör verkligen till livets goda, och ett gott liv tycker vi är härligt här på Herresta Lada. Efter en lyckad start på vår nya vinprovarserie får vi nu träffa vår uppskattade sommelier Annelie Bobinger igen för att fortsätta guida oss i njutningsdryckernas förlovade land. Annelie har lång erfarenhet av provningar och med att kombinera mat och vin. Vid två tillfällen under hösten fortsätter hon vår vinprovarserie med början i Frankrike. Den 11 november fortsätter vi upptäcktsfärden till Spanien.

”För mig är vin mer än bara dryck; det handlar om traditioner, historia och vinmakarens egna tankar och idéer. Det är det som gör det så fascinerande med dessa drycker!”,
säger Annelie.

Frankrike är världsberömt för sina många och kända vindistrikt och de goda vinerna. På höstens första vinprovning gör vi en resa genom fyra spännande vinområden och provar vin som speglar dessa regioner, både något mer känt område och andra som verkligen förtjänar att upptäckas. Följ med oss på en upptäcktsresa i vinets kanske största hemland. Tillsammans provar vi och jämför, vi får lära oss något nytt och får även tips om vad vi bör tänka på när vi köper vin nästa gång.

Följande ingår under kvällen:

• Provsmakning av 4 goda viner utifrån kvällens tema
• Lättare tilltugg att kombinera med dryckerna
• Introduktion, vägledning och inspiration från Annelie under provningen
• Gott om utrymme för samtal, frågor och tips när vi nu har en expert på plats
• Skön samvaro i trivsam miljö
• Försäljning av kvällens och andra drycker på glas efter provningen

Datum, tid och plats

Fredagen den 23 september kl. 19.00 startar vi och håller på fram till ca 22.00. Och vill man stanna kvar en stund kan man göra det till senast 22.30. Arrangemanget äger rum på Herresta Lada i Odensala. Boka gärna redan nu in nästa tillfälle den 11 november – tema Spanien.

Pris

Du betalar 695 kr för hela paketet. Deltagarantalet är begränsat till 30 personer.

Så här anmäler du dig

Vi behöver ha in din anmälan senast den 19 september. Anmälan kan enkelt göras via mail till tord@herrestalada.com. Din anmälan bekräftas efter att du swishat in det aktuella beloppet till 0702011430 (Tord Olsson). OBS! Åldersgräns 18 år.

Passa på att bjuda med dig goda vänner, familjemedlemmar eller släktingar du inte hunnit träffa under pandemitiden för att ses och ha kul ihop vid bordet. Eller bjud kanske in ditt arbetslag på jobbet. Kanske kan det också vara en perfekt present till dig själv eller en vän?
Välkommen att med öppet och nyfiket sinne utforska och njuta av de härliga dryckerna tillsammans med andra.

Varmt välkommen till en rolig kväll!

Sommelier Annelie med Herresta-teamet Tord & Heléne