16 mars: Lär dig lägga in sill av en sillmästare

Datum och tid
Datum: 2024-03-16
Vi startar kl: 13:00, och slutar kl: 16:00Lär dig lägga in läckra sillsorter av en professionell och prisbelönt sillmästare!

Nu får du chansen att göra succé med dina kommande sillbord! Tillsammans med Linda på Lönnqvists Deli & Bistro får vi lära oss hur man från grunden skapar fantastiska och smakrika sillinläggningar. Sillmästaren Linda har arbetat aktivt med sill och olika inläggningar under mer än 25 år. Hon är dessutom prisbelönt från SM i mathantverk. Under denna kurs kommer du tillsammans med andra laga fyra olika sillinläggningsrecept, som du sedan får ta med dig hem.

Du som kursdeltagare får inte bara lära dig de grundläggande stegen i silltillverkning, som att vattna ur sillen och göra en ättikslag, du får också ta del av Lindas långa erfarenhet och kompetens. På kursen lär du dig även konsten att skapa såser som kompletterar den inlagda sillen på bästa sätt. Linda delar även med sig av några väl valda hemligheter och grundrecept. Du som deltagare får med dig en bit av sillens magi hem i ditt personliga recepthäfte.

Kursen är inte bara en lektion i matlagning; det är en inbjudan att utforska och fördjupa sig i den svenska matkulturen genom en av dess mest älskade delar – inlagd sill. För Linda är varje kurs en möjlighet att sprida kärleken till sillen och inspirera andra att upptäcka glädjen i att skapa sina egna smakrika mästerverk.

Detta ingår i kursen

 • Provsmakning och jämförelse av Lindas egna sillar med butikssillar
 • Grunderna i hur man på ett proffsigt sätt hanterar sill i olika stadier
 • Arbete vid stationer med 4 olika läckra inläggningar från 5 hela sillfiléer/person samt några kompletterande såser
 • Professionell handledning under hela processen från råvara till färdiginlagda sillar
 • Du tar med dig din egen produktion hem i dina egna burkar
 • Berättelser, kunskapsspridning och skrönor om sillen och dess historia
 • Gott om utrymme att ställa frågor
 • Härligt umgänge i skön miljö
 • Recept att ta med dig hem på allt vi tillagat

Kursdatum

Kursen hålls lördagen den 16 mars kl 13.00-16.00 hos oss på Herresta Lada.

Pris

Priset för kursen inklusive alla råvaror är 995 kr per person. Du tar med dig din egen produktion, fyra läckra sillinläggningar, hem i egna burkar. Du får också med dig samtliga recept. Deltagarantalet är begränsat till 20 personer.

Du behöver själv ta med dig följande

Du behöver själv ta med dig följande:

 • Förkläde
 • Burkar med lock, minst 4 st i plast eller glas med tättslutande lock. Begränsad möjlighet att köpa på plats.

Anmälan

Du anmäler dig genom att maila tord@herrestalada.com . Din anmälan bekräftas sedan genom inbetalning av kursbeloppet via swish till 0702011430 (Tord Olsson). Vi behöver din anmälan senast den 10 mars.

VARMT VÄLKOMMEN!

Sill-Linda och Herresta-teamet Tord & Heléne 🌿🐟🍒

Mer om sillmästaren Linda Lönnqvist

År 2021 stod Linda där, omgiven av spänning och stolthet, när hon mottog silvermedaljen på SM i mathantverk inom kategorin inlagd sill. Bakom varje sillsort finns en historia och Lindas resa in i sillens värld har varit lika fängslande som smaken av hennes kreationer. För 25 år sedan började hon sin resa som en vardagshobby. Under åren år har hon förfinat sina recept och blivit en mästare i sitt hantverk. För Linda handlar sill inte bara om matlagning; det är ett hantverk som kräver precision, kunskap och omsorg, och inte minst, kärlek.

Det var Lindas farmor och därefter hennes pappa som väckte intresset för sill. Deras hemlagade sillrecept och berättelser om traditionen kring inläggning inspirerade Linda att utforska och utveckla hantverket vidare. Inspirationen till sina sillinläggningar hämtar Linda gärna från sina barndomssomrars Varberg, och detta återspeglas i namnen och smakerna på hennes skapelser.

För sex år sedan tog Linda steget från hobbynivå till att arbeta med sillinläggningar och mat på heltid med stor framgång. Med sin samlade erfarenhet i ryggen och en innerlig passion för inlagd sill har hon skapat sig en plats i den svenska matvärlden.

Läs gärna mer om Linda och det hon gör på https://www.lonnqvistsdeliochbistro.se/

PS. Blir du nyfiken att boka detta sillevent i kombination med en avslutande sillmiddag tillsammans med Linda specifikt för din arbetsgrupp/sällskap här på Herresta Lada, varmt välkommen att höra av dig med en förfrågan!