12 februari: VIRKKURS på Herresta Lada!

Datum och tid
Datum: 2023-02-12
Vi startar kl: 14:00, och slutar kl: 18:00Lär dig virka vackra mormorsrutor!

Nu får du chansen att lära dig mer om virkning och mer specifikt om hur du kan göra vackra och praktiska mormorsrutor till dig själv eller som uppskattade presenter. Just rutor är särskilt praktiskt för att kunna använda överblivna garnrester som annars riskerar att bli liggande eller kastas.

Kursen vänder sig till dig som vill bli bättre och tryggare i din virkning. Lämpliga förkunskaper är att kunna virka hjälpligt samt känna till vad luftmaska, smygmaska, fast maska, stolpe och halvstolpe är.

Kursen är upplagd så att du efter en inledande introduktion bestämmer vilken ruta du vill börja virka, utifrån olika förslag i ett kompendium du  får. Där finner du allt från nybörjarrutor till mer komplicerade alternativ. Medan du virkar finns kursledaren Anders Liegnell hela tiden tillgänglig som stöd och hjälp. Under virkandets gång kommer Anders då och då bryta av för att gå igenom olika ”fix och trix” och visa olika smarta tekniker, inte minst ”magic ending” – en teknik han själv utvecklat, samt gå igenom olika sätt att sammanfoga rutorna på ett bra sätt.

Det här är den första virkkursen vi erbjuder tillsammans med Anders Liegnell som är en erfaren och skicklig konsthantverkare specifikt inom virkning. Framåt kommer vi även att erbjuda flera olika specialinriktade kurser tillsammans med Anders såsom nålbindningsvirkning, dubbelvirkning, resårvirkning och krokning. Intresserad? Hör av dig med intresseanmälan via e-post så får du mer information när det drar ihop sig.

Följande ingår i virkkursen

  • Ett personligt kompendium med beskrivningar och bilder på 20 st av Anders olika rutor
  • Instruktioner, vägledning och stöd från Anders under hela kursen
  • Genomgångar om smarta tekniker och roliga tricks
  • Skön samvaro med likasinnade i trivsam och vacker miljö
  • Kaffe eller te med en ostfralla
    Du tar själv med virknål, lite garn som passar virknålens storlek samt en sax.

Datum och tid

Söndagen den 12:e februari mellan kl. 14.00-18.00.

Pris

Du betalar 995 kr för hela kursupplägget.
OBS! Tag med dig egen virknål, lite garn som passar virknålens storlek samt en sax.

Hur anmäler jag mig?

Vi behöver din anmälan senast den 8 februari via e-post till tord@herrestalada.com. Du bekräftar sedan din anmälan genom att swisha in det aktuella beloppet till 0702011430 (Tord Olsson). Deltagarantalet är begränsat till 15 personer.
Passa på att ta med dig en god vän, en familjemedlem eller släkting för att ses och ha kul ihop under kursen. Eller kanske ge bort kursen som en uppskattad julklapp eller present.

Varmt välkommen att bli inspirerad och lära dig mera om virkningens möjligheter!
Virk-Anders med Herresta teamet Tord & Heléne

Lite mer om Anders Liegnell

Kursens lärare Anders Liegnell lärde sig virka redan i tioårsåldern och har därefter under hela livet varit aktiv och haft olika virkningar på gång. Exempelvis har han, förutom filtar till sina fyra barn och fem barnbarn, virkat över 200 filtar till Röda Korsets babypaket. Anders har genom åren haft löpande tillgång till restgarner och har successivt utvecklat flera olika egna rutor och mönster.
Till vardags är Anders pedagog och lärare, men även skådespelare samt barnboksförfattare. Han är också en hängiven och skicklig trädgårdsodlare. Välkommen att stifta bekantskap med denna spännande person!