10 september: Smaka på en kultur – Japan

Datum och tid
Datum: 2021-09-10
Vi startar kl: 17:30, och slutar kl: 23:00Internationella kulturaftnar på Herresta Lada

– Först ut: Japansk matlagning och kultur

Den japanska kulturen är först ut i en ny temaserie här på Herresta lada. Denna kväll fylls med japansk matlagning med provsmakning och japanska drycker. Vi kommer också att titta på korta filmsekvenser och reflektera runt samhällskulturen i Japan.

Taeko Östergren som bor i kommunen men har rötter i den japanska kulturen kommer att guida oss under kvällen. Vi kommer tillsammans att laga en tapasliknande måltid med flera rätter och när det väl är dags för avsmakning kommer det serveras japansk öl. Taeko kommer under kvällen också att berätta om japansk kultur och dess traditioner.

Under kvällen bjuds det på:

• Råvaror till all mat
• Vägledning och stöd från Taeko under matlagningen
• Kopior på alla recept att ta med hem
• Visningar av filmsekvenser och inspel om kultur- och värderingsskillnader, med efterföljande samtal
• Skön samvaro i trivsam miljö

Datum, tid och plats

Fredagen den 10 september kl. 17.30 startar vi, ca kl. 19.30 sätter vi oss ner för att smaka av det vi lagat och sen slår vi oss ner för att se på japanska filmsekvenser. Därefter finns möjlighet att stanna kvar för samtal och reflektioner fram till senast 23.00. Arrangemanget äger rum hos oss på Herresta Lada.

Pris och anmälan

Du betalar 395 kr för hela paketet. Vill du vara säker på en plats behöver du vara snabb med din anmälan, då deltagarantalet är begränsat till 16 personer. Vi utgår ifrån att detta är möjligt från pandemisynpunkt, men vi följer förstås noggrant myndigheternas aktuella restriktioner. Om det mot förmodan inte blir möjligt får du som betalt naturligtvis alla pengar tillbaka, alternativt står kvar som deltagare om det nya datumet passar dig.

Passa på att ta med dig goda vänner, familjemedlemmar eller släktingar du inte hunnit träffa under pandemitiden för att ses och ha kul ihop i matlaget. Eller bjud kanske in ditt arbetslag på jobbet. Varmt välkommen med öppet och nyfiket sinne för att smaka på en annan spännande världskultur.

Vi behöver ha in din anmälan senast den 5 september. Anmälan kan enkelt göras till Tord via mail HÄR. Du bekräftar sedan din anmälan genom att swisha in det aktuella beloppet till 0702011430 (Tord Olsson).


Varmt välkommen!

Taeko med Herresta teamet Tord & Heléne