Kategori:

Datum och tid
Datum: 2022-11-27 - 2022-12-18
Vi startar kl: 11:00, och slutar kl: 17:00


Snart är det jul!

Boka in en utflykt till vårt ekologiska café med julmarknad! Vi kommer som vanligt ha öppet alla fyra adventssöndagarna kl 11.00 – 17.00 (men ej lördagar).

Konsthantverkare och utställare på vår julmarknad

  1. Sigtuna Hantverkshus

Sigtuna Hantverkshus & M29 Kreativ Verkstad erbjuder heminredning och textilier, kläder och hantverk med hållbarhet och remake i fokus. Här finner ni allt ifrån grytlappar och barnförkläden, till kryddlådor och träspel – perfekta julklappar till hela familjen! Lite extra speciellt med oss är att vi är ett Arbetsintegrerande Socialt Företag (ASF). Genom att handla av oss bidrar du till ett mer inkluderande och hållbart samhälle. Läs mer om oss på: www.m29.se eller på @sigtunahantverkshus @m29kreativverkstad.

  1. Vetenskapsinspirerade Silversmycken – Valegård Design

Karin Valegård, silversmed och tidigare forskare och proteinkemist, designar och tillverkar silversmycken inspirerade av vetenskap. Proteinstrukturer, små molekyler och DNA har alla vackra former och hon formar dem till unika silversmycken. I samarbete med Nobelmuseet designar hon även silversmycken som synliggör Nobelprisen i fysik, medicin och kemi. Alla smycken görs för hand i Silver 925, ibland kombinerat med 18K guld. Läs mer om Karin på htpps://valegarddesign.se/

  1. Handgjorda smycken av Polymerlera – Hobbyaktuen

Kristin Åkerblom skulpterar smycken av polymerlera och är skaparen bakom Hobbyakuten. Polymerlera (t.ex. cernitlera) är en giftfri lera som härdas/bakas i vanlig hushållsugn. Miniatyrerna blir örhängen, hårspännen, nyckelringar och magneter och inspirationen kommer främst från mat, bakverk och naturen. Allt är handgjort och varje smycke är därför unikt. Alla smyckesdelar är nickelsäkrade. Kirurgiskt stål används främst, men även sterlingsilver 925 samt guldpläterat kirurgiskt stål. Läs mer om Kristin på Instagram: Hobbyakuten

  1. Lammskinn – Lantbruksgården

Maria Jörnholm driver en fårfarm norr om Enköping med inriktning på vackra skinn. Fåren är de grå pälsfåren och de vita Leicesterfåren. Vacker lock och lyster karakteriserar skinnen. Lammen föds på våren, och så fort vädret tillåter, kommer de ut på beten i varierat landskap. Där lever de ett naturligt liv tillsammans med sina mammor. Skinnen är tidlösa, och behåller sin vackra glans och lyster genom decennierna. Läs mer om Maria på www.lantbruksgarden.se

  1. Mosaik i sten, glas och kakel – Lena Holst

Lena gör bilder och föremål i mosaik, gärna både dekorativa och användbara. Motiven kan vara klassiska, med inspiration från mosaikmeccat Ravenna i norra Italien. Men lika gärna reproducerade från graffiti eller andra bilder. Hon tar även beställningar på skräddarsydda mosaiker ute och inne, t ex detaljer i stengångar och husnummer. Läs mer om Lena på Instagram: lenasmosaik

  1. Lovikka, vantar och mössor – Karin Öhnell

Karin har under många år deltagit som utställare på Odensala konst- och hantverksrunda och på olika julmarknader, främst på temat nålbindning och tovat i ull och siden. I år visar hon en lite annorlunda variant, med lovikka. När Karin växte upp var lovikkavantar det bästa, de värmde även när de var blöta. Svenska försvaret har använt sig av lovikkavantar i många år och det är inte ens en försvarshemlighet. Välkommen in att prova.

Vårt ekologiska café

I vårt ekologiska café fortsätter vi servera succén nygräddade, hemgjorda belgiska våfflor med sylt och vispgrädde. Vi erbjuder också frasig och nygrillad toast med ost, skinka, senap, lök mm.

Som vanligt finns det också gott om smarrigt kaffebröd – allt hembakt och ekologiskt. Dessutom har vi också nyttiga raw-tryfflar utan vitt socker eller gluten.

I butiken med presentartiklar, tomtar och annat som höjer julstämningen får du också möjlighet att lösa julklappsfrågan i god tid!

Varmt välkommen hit!

Herresta-teamet Tord & Heléne