Kategori:

Datum och tid
Datum: 2023-05-03
Vi startar kl: 18:00, och slutar kl: 21:00


Lär dig av ett proffs hur du själv kan brygga gott öl hemma!

Nu får du chansen att under professionell vägledning lära dig grunderna i att brygga eget öl. Något du sedan kan fortsätta göra hemma i ditt egna kök!

Vår populäre och mångfalt prisbelönade ölbryggare Bosse Eriksson kommer nu inte enbart att bjuda in till ölprovning på Herresta Lada, utan också lära ut HUR han skapar sina fantastiska ölsorter. År efter år vinner han medaljer av ädlaste valör i tuff konkurrens på Belgo SM, dvs Svenska Mästerskapen i Belgisk ölbryggning.

Hur är kursen upplagd?

Kursen är uppdelad i tre steg, varav du är med på de två viktiga:

 1. Ölbryggning
  Kvällen den 3 maj träffas vi för att tillsammans genomföra alla moment som hör ölbryggning till. Du kommer också att få dokumentation om processen att ta med dig hem.
 2. Jäsning
  Ölen får sedan på egen hand utvecklas till sin slutliga smak under den kommande månaden.
 3. Avslutande moment och gemensam avsmakning
  Kvällen den 2 juni träffas vi igen för kolsyrning, tappning och slutligen avsmakning. Plus att det förstås är öppet för frågestund och skönt umgänge ihop.

Vad händer under kvällarna?

Inledande kvällen – 3 maj

 • Introduktion om utrustning, råvaror och process
 • Arbete steg för steg med själva bryggningen, 2 olika ölsorter bryggs med olika råvaror
 • Avrundning med nästa steg och frågor

Avslutande kvällen – 2 juni

 • Avslutande arbete med kolsyrning och tappning
 • Gemensam provsmakning och jämförelser av brygderna
 • Inspiration och lärande om provsmakning
 • Utrymme för frågor
 • Skönt umgänge i härlig miljö

Alla råvaror ingår och all nödvändig utrustning finns på plats.

För vem?

För dig som älskar öl och är nyfiken på hur du själv kan bli en duktig ölbryggare. Möjligheten finns att du upptäcker en ny och uppskattad hobby! Och kanske är ni ett kompisgäng eller arbetslag som vill utforska detta tillsammans? Oavsett kommer du här att träffa likasinnade som är nyfikna på samma sak som du.

Datum, plats och tider

Kursen genomförs på Herresta Lada i Odensala mellan Stockholm och Uppsala.

 • Tillfälle 1: Den 3 maj mellan kl 18.00-21.00
 • Tillfälle 2: Den 3 juni mellan kl 19.00-21.00

Priser och anmälan

Pris: 1 295 kr per person (+ 100 kr/tillfälle om hämtning och lämning önskas från Märsta station/centrum – meddelas i förväg). Din anmälan gör du via e-post till tord@herrestalada.com och din anmälan bekräftas när inbetalning registrerats på Swish: 0702011430 (Tord Olsson). Eventuell avanmälan behöver ske senast 5 dagar före första kvällens starttid, därefter är den bindande.

Frågor?

Om du har frågor kontakta gärna Tord på: tord@herrestalada.com, 070-201 14 30.

Varmt välkomna!

ÖL-Bosse och Herresta teamet Tord & Heléne 🍺

Kort om Bosse Eriksson                                                   

Bosse har ett långt och brinnande intresse för öl. Han har själv bryggt öl sedan 2008 och provat flertalet olika sorter i sitt microbryggeri, t ex Ale, ESB, lager, belgisk öl (Leffe blond, Leffe brun, Saison, Trippel, qvadruppel m fl). Det startade med en ambition att själv egenproducera öl som är bättre än det som finns att köpa i handeln. Målet är inte att bli kommersiell utan att ha det som en aktiv hobby. Den öl han tar fram kommer därför aldrig att kunna köpas på Systembolaget har han alltid sagt, men under 2021 finns han i specialsortimentet. Till vardags driver ha Evighetens Begravningsbyrå i Märsta, Sigtuna och flera andra kringliggande kommuner.